A télis szezon egyik legkiemelkedőbb és legkeresettebb sportja a síelés. Síelhetnek profik, amatőrök és akár még gyerekek is. Ha jön a tél rengetegen indulnak el a hófödte hegycsúcsok felé, hogy „csúszkálhassanak”. Ehhez a sporthoz azonban felszerelésre is szükség van, nem is akármilyen. Manapság sok hely van, ahol beszerezhetjük ezeket a kellékeket.

Számomra a legviccesebb kellék a síszemüveg. Használata természetesen elengedhetetlen a csúszások során, de valljuk be, igen furcsán néz ki az ember akkor, ha a feje felét hatalmas síszemüveg takarja. Véleményem szerint vannak, akik direkt rá is játszanak a szemüvegek furcsaságára. Például sok síelőn láthatunk különböző rikító színű síszemüveget. A választék hatalmas. Rózsaszín a kislányoknak ,kék a férfiaknak, kis virágos a természet kedvelőknek vagy éppen szivecskés a szerelmeseknek. Persze, nem egyszer láttam már rózsaszín síszemüveget férfi arcon is. De ez már mellékes. Természetesen sokkal kisebb méretű és konzervatívabb színű szemüvegekre is szert tehet az ember, ha nem az a célja, hogy feltűnést keltsen a sípályákon.

Azonban mi van azokkal, akik szívesen űznék ezt az extrémnek nevezhető sportot, de egy problémájuk a szemüveg viselésével. Mégpedig az, hogy ők alapból is szemüveget viselnek, mégpedig oly annyira rossz a szemük, hogy nagyon rosszul látnak a lencsék nélkül. Ráadásul a nagy fehérség sem könnyíti meg a látásviszonyokat. A nagy hó még azoknak is kihívást okozhat, akiknek egyébként tökéletes a látásuk. Visszatérve a gyengén látókra: Nekik sem kell mellőzniük a síelés nyújtotta élményeket. Számukra is van megoldás, ugyanis lehetőség van dioptriás síszemüvegek vásárlására is. Így gond nélkül szelhetik a sípályákat.

Tehát dioptriás, vagy színesebbnél színesebb síszemüvegeket elő, és irány valamelyik környékbeli sípálya.

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr413970310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása