Súlyzókészlet és az edzés

2012.01.22. 20:04

 Ha meghalljuk ezt a szót: súlyzókészlet mindenképpen az edzés jut eszünkbe először. Ha ellátogatunk egy konditerembe a rengeteg gép mellett mindenképpen helyet foglalnak a súlyzókészletek is.

És hogy hogyan alakíthatjuk vele a testünket?

Az első és legfontosabb dolog, hogy mielőtt súlyzókészlettel történő edzésbe kezdünk keressünk fel egy szakértőt. Ne csapjunk csak úgy a lovak közé. Persze, sokan azt mondják: „ugyan miben tudna ő nekem segíteni, a súlyzót én magam is tudom emelgetni”. De ez nem így van. Az első és legfontosabb oka annak, hogy szakértőre hallgassunk az, hogy elkerüljük az esetleges sérüléseket. Ő összeállít az előzetes felmérések alapján egy edzéstervet, amit követve nem kell másnap ágyban maradnod azért, mert nem tudsz megmozdulni az izomláztól. Fontos, hogy tudjunk mértéket tartani. Hiszen kivel ne fordult volna elő az, hogy hirtelen fellángolásból egy röpke nap alatt leamortizálta magát.

És ha már biztosak vagyunk a dolgunkban és az edző, valamint az edzésterv és maga az edzés sem tántorított el mindet attól, hogy belekezdjünk a testépítésbe, vagy éppen csak egy kis izmot szeretnénk magunkra szedni itt az ideje, hogy otthonra is beszerezzünk egy súlyzókészletet. És hogy honnan? A válasz egyszerű: szinte bárhonnan. Bármely spotszer boltban, sőt, még a nagyáruházakban is rátalálhatunk. Azonban, ha a kényelmesebb módszereket kedveljük, akkor a jól bevált internetről is rendelhetünk. Teszvesz, Vatera, és különböző bodybuilder üzletek weboldalai hatalmas választékokat nyújtanak nekünk a súlyzókészletek világából. Azok között is válogathatunk, hogy milyen súlyzókat szeretnénk a készletinkbe beleválogatni. Kiló, markolat, forma és még sorolhatnám hányféle különböző tulajdonságok alapján válogathatjuk ki a mi saját kis súlyzókészletünket.

Tehát nincs más hátra: edzésre fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr633718320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása