Emelések itt, emelések ott, semmiről nem hallani, mint a mindent érintő emelésekről, már évek óta. Minden januárban erre vagyunk kénytelenek beállítani magunkat. Most januárban például minden az esedékes áfaemelésről volt hangos, már ami a fogyasztói fórumokat illeti. Annyit beszélünk már erről, hogy a gyerekek azt hiszik, az áfa valami különleges élőlény, amit meg kell védeni, és minden évben emelésre van szüksége ahhoz, hogy ne legyen baja. Hát most megkaptuk, azt hiszem mindenki számára érezhető az ezévi áfaemelés, nemcsak a hozzám hasonló alsó középosztály tagjai számára.

Áfaemelés vagy nem áfaemelés, a havi bevásárlás eddig is a legtöbb pénzt vitte el, szerencsére nem gázzal fűtünk, bár a jelenlegi áfaemelés persze azt is érinti. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy eddig annyi áremelés és adóemelés érintett már minket, hogy ezt a jelenlegi áfaemelést senki nem meglepetésként fogadja, hamen az éves, esedékes áfaemelésnek tudja be. Szinte már mindenki elfogadta azt, hogy az áfa egyetlen tulajdonsága, hogy előbb-utóbb sor kerül az emelésére. A bevásárló listámat ha megnézem, csakis az emelések jutnak az eszembe. Az alapvető élelmiszereket is érinti az emelés, mindig is az emelések fő céltáblája a mindennapi élelmiszerek voltak, emellett persze a komolyabb összeget az alkoholos termékek áfaemelése valamint a dohány áfájának a megemelése hozza az államnak. Az emeléseken túlesett termékcsoportok újra és újra emeléseken esnek majd túl, amíg egyszer majd azt vesszük észre, hogy reggeli előtt gyógyszert kell bevennünk áfaemelés ellen. Az is úgy emelkedik, mint a várnyomásunk, ha a szemünk emelést lát.

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr363537133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása