Ahogy már említettem szükségünk lett hirtelen egy új öltönyre, lehetőleg olcsón, jó minőségűre és szépre.

 Akármilyen spórolós is az ember lánya, azért egy ilyen öltönyt hosszabb időre vásárol, és ha már vásárlás, akkor a kedvenc sportomat űzhetem, úgyhogy bevetettem magam a városba, türelemmel fölszerelkezett párommal egyetemben. Nem mertem kockáztatni a boltról boltra járkálást, mert azért a türelemnek is vannak határai, ezért előzőleg utánanéztem, hogy melyik boltok tartanak jó minőségű öltönyöket, hol lehet igazi, amolyan öltönyvásár a városban.

 Találtam is véletlenül pár helyet, ahol öltönyvásár címszó alatt olcsón, jó minőségű öltönyöket árulnak, úgyhogy először ezeket az üzleteket vettük célba.

 Nem is tudom, hogy előtte hogy képzeltem az öltönyvásárt, de már az első boltban föltűnt hogy nem hagyományos vásárra kell gondolni, egy egy ilyen öltönyvásáron, nem kifejezetten az öltönyök akciósak, hanem sok helyen olyan kiegészítőket árulnak mellé féláron, vagy akár ingyen, aminek a megvétele normál esetben nagyon drága volna. Például márkás ingek, rafinált galléros pólók, nyakkendők, széles, piros spanyol övek.

 Hosszan beszélhetnék róla, hogy ezeken a helyeken a leárazott termékek milyen választéka csábított be az üzletbe, és hogy milyen kedves eladókkal találkoztunk, de azt kell, hogy mondjam, tényleg hiába volt minden. Két három öltönyvásárnak meghirdetett helyet jártunk végig, de sajnos vagy méretben nem volt jó a kiszemelt öltöny, vagy ha jó lett volna, de párom kényes ízlésének nem felelt meg.

  Aztán egy szemfüles, és kitartó eladóhölgy segítsége adta meg a várva várt megváltást (vagy párom adta föl a válogatást és nyugodott bele, hogy akár így, akár úgy, de farmerban nem jöhet az esküvőre). A kishölgy türelmesen  az öltönyvásáron meghirdetett termékeke közül már a ki tudja hányadik öltönyt vette elő nekünk, amikor elővett egy gyönyörű háromrészes szürke öltönyt. Nem is tudom elmondani, hogy mekkorát dobbant a szívem, hiszen az ára is viszonylag olcsó volt. Mikor párom fölhúzta és beleegyezően bólintott az eladó hölggyel egyszerre sóhajtottunk fel megkönnyebbülten, és azonnal meg is vásároltuk, és mivel hozzá járt féláron ezért vettünk egy gyönyörű (párom szerint túl színes) bordó nyakkendőt is, ami tökéletesen passzol majd az én koszorúslány ruhám színéhez is.

 Végső soron megérte öltönyvásárokon keresgélni. Lehet nem volt egyszerű, de legalább büszkén és fesztelen viselhette az esküvőn, a friss öltönyét.

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr704295846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása