Merevlemez

2012.03.03. 14:32

 Már megint a merevlemezek. Minden egyes infóórámat végigkísérte régen a merevlemez szó, de még így, 19 éves fejjel sem tudom pontosan  hogy hol van vagy mi a funkciója a dolognak. Hosszas utána olvasás után valami olyat tudtam meg róla, hogy adatokat lehet tárolni rajta.

Legrémesebb élményem ezzel kapcsolatban 14 évesen történt, amikor az infótanárom dolgozatban megkérdezte, hogyan kell formázni egy merevlemezt. Én azt írtam hogy baltával vagy kalapáccsal, attól tényleg teljesen új formát nyer majd. Meg kellett ismételnem a dolgozatot…

A merevlemez kifejezetten olyan mint egy klimaxoló nő, mindentől tönkremehet és beadhatja az unalmast. Például, tönkreteheti a hőingadozás…Még jó hogy nem kell folyamatosan jeges teával hűteni, vagy legyezni hogy le ne izzadjon.  De végelgyengülés is végezhet egy merevlemezzel. És persze ekkor jön a kedves merevlemez- szerelő, aki párezer forintért készségesen újraformázza nekünk, és bejelenti, hogy csakis a mi hibánk volt hogy tönkrement, nem a merevlemeznek volt baja, ezért sajnos többet kell kérnie a javításért. És persze földönkívüli nyelven olyanokat kérdez, hogy a merevlemeznek melyik részére mit telepítsen, és mi mennyire fontos, mert ha megint elrontok valamit megint szépen tökre megy, ezért „sajnos” még többet kell majd kérnie a merevlemez javításáért.

Kedvenc történetem az volt, amikor az egyik ismerősöm gépénekmerevlemezére akart egy másik „kockafejű” játékokat menteni. Az első játéknál még nem volt baj, de maikor a 10.-et szedte le és a merevlemezre mentette, szegény tudatlan barátom megszólalt, hogy elég lesz már, mert annyi információ lesz a merevlemezen, hogy nem bírja majd felemelni a számítógépet. Tehát a lényeg kedves barátaim, hogy nem mindenki tudja, mi az a merevlemez, szóval ne latinul és egyéb kínai meg japán nyelveken beszéljetek róla tudatlan társaitoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr994286232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása