Rengeteg féle telefon létezik. Rendszerint jelenek meg az újabbnál újabb, okosabbnál okosabb érintőképernyős, webkamerás, beszélni, lassan már énekelni és táncolni is tudó telefonok. De nekünk melyikre van szükségünk? Mérlegeljünk. Ha van egy árkategória, amin belül szeretnénk vásárolni, ez már önmagában véve leszűkíti a lehetőségeinket. Vajon melyik a jobb, a drága vagy az olcsó mobil. Elterjedt nézet, hogy ami olcsó, az rossz, ami drága az biztos jó, de ha legalább ez igaz lenne, akkor máris megkönnyítené ez a tézis a választást, hiszen akkor inkább gyűjtenénk össze annyi pénzt, hogy megvegyük a jót, de rosszra ne költsünk feleslegesen. Azonban ez a tézis sajnos nem igaz. Az olcsó mobil is lehet jó és a drága telefon is tönkre mehet idő előtt, ha egy rossz szériából vásárolunk pechünkre.

Először is gondoljuk át, hogy miért van szükségünk telefonra. Ha nyilván munkánkból adódóan minden pillanatban internetközelségben kell lennünk, akkor többnyire olyan ma már „okos telefon”-nak nevezett jó minőségű, magas intelligenciával rendelkező készülékre van szükségünk, amely rendelkezik ilyen funkcióval. Azonban ha csak a nagyszülőknek veszünk ajándékba egy telefont, hogy az unokákkal néha tudjanak beszélgetni, akkor egyértelműen elegendő egy olcsó mobilt is vásárolnunk, amely csupán az alapfunkciókkal bír.

Az is fontos szempont lehet, hogy használtan akarunk venni egy olcsó mobilt, vagy vadonat újonnan, de olcsó mobilt, vagy használtan, de drágább jobb minőségű telefont vagy teljesen új, magas intelligenciával felszerelt egyértelműen drága mobilt.

Az is számít, hogy hol vásárolunk! Feketepiacon vagy áruházban, márkaüzletben, garanciával?! Nem árt jól végiggondolni a lehetőségeket és a feltételeket!

A legfontosabb tanács, hogy azt gondoljuk át, hogy mire van szükségünk, mire kell a telefon és ne költsünk a designra feleslegesen, ha nem muszáj! Ez a praktikus tanács. Ha valaki nem ért velem egyet, akkor nyugodtan vásároljon akármilyen drága telefont, de szerintem az alapfunkciók használatához az olcsó mobil is megteszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr454286279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása