Kuponakció, csak ma! Gyűjts össze 200 kupont és váltsd be! A kuponokat gyűjti?

Efféle és hasonló kérdésekkel manapság elég gyakran találkozhatunk a mindennapi életben. Bár a futótűzként terjedt „kuponos módszer” nyugatról hódította meg kis hazánkat, mégis a pénz sajnos mindennél fontosabb szerepet tölt be életünkben. Tisztelet a kivételnek, de azt kell, hogy mondjam, egyre kevesebb ilyen van és valamilyen szempontból érthető is. A megélhetés, a létfenntartáshoz szükséges élelmiszerek és a mindennapi használatos eszközök megléte elengedhetetlen, amit pénzért tudunk megvásárolni. Akármennyire motiváló a kuponos rendszer, ahhoz is pénz kell, hogy kuponunk legyen. Hogy is működik a kupon módszer ebben a kupon világban?

Amennyiben x összeg felett vásárolsz, kapsz egy kupont. Az első ilyen kuponodnál kapsz egy füzetet, amibe beleragasztod és gyűjtögetheted. A pénztárcád vagy kártyatartótokod lehet, hogy már tele van különböző marketing kft-k kuponfüzeteivel, de a legújabbat is mindenképpen elteszed, hiszen soha nem lehet tudni, mikor jársz jól vele... gyakorlatilag már több a kuponfüzeted, mint a papírpénzed, de mégsem adod lejjebb... nyilván itt már a fanatikus kupongyűjtőkről beszélek. Természetesen nem mindenkinek a kuponok gyűjtése körül forog a világ, de ismerek olyat, aki úgy válogatja meg a vásárlásának a helyszíneit, hogy ahol jár a kupon a megvett termék után, ott vásárolja meg a szükséges tárgyat, élelmiszert, ajándékot, hiszen később, majd felhasználhatja a kuponját a következő vásárlásnál. Csak abba nem gondol bele, hogy elképzelhető, hogy a kívánt tárgy értékének duplájáért veszi a meg a kuponos boltban az árucikket, mint ahol nem kapna érte kupont. De sokaknak nem ez számít. Vagy csak bele sem gondolnak ebben, mert olyan szinten manipulálva vannak a média és a reklámok által, hogy tényleg elhiszik, hogy így járnak a legjobban. A realistás talaja itt már nem játszik szerepet az ember életében, csak az, hogy mivel lehet befolyásolni a népet. Általában olyan újdonsággal, ami nem megszokott, és ami nyugatról jön. Hiszen az már akkor bevált módszer és biztosan jól működik… gondolják ezt naivan, sokan. Lassan már több lesz a kuponunk, mint a pénzünk… de nem számít. Az infláció úgy is megteremti azt az állapotot, amiért folyamatosan mindenki fel van háborodva, azonban nem vesszük észre, hogy ehhez lehet, hogy mi is hozzájárulunk. Természetesen a kuponokért kedvezményt kapunk a következő vásárláskor, de kizárólag abban az esetben, ha betelt a kuponfüzetünk. És mi következik ekkor? Mi is? Természetesen igénylünk egy újabbkuponfüzetet, hogy kezdhessünk mindent előröl… milyen izgalmas és szép az élet körforgása… ugye?!

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr924218796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása