Olcsó Mélynyomó

2012.01.15. 15:01

 A mélynyomó ládák a hifi hangzás szerelmeseinek nyújtanak egy magasfokú élmény. Nagyon széles a repertoár, az olcsó kínai gyártmányoktól, a kisteljesítményű mélynyomóktól a nagy watt számú teljesítményű darabokig. Vannak egyszerűbb anyagokból készített mélynyomó ládák és vannak különleges fából készült, speciális membránnal ellátott készülékek. Fontos az, hogy a vásárlás előtt tájékozódjunk a szerkezetekről, mert nem mindegy, hogy milyen teljesítményű mélynyomókat hol szeretnénk használni. Használhatjuk lakásban, gépkocsiban.

Ha gépkocsiba építjük a mélynyomót, mindeképpen jól kell hogy rögzítve legyen, hogy kimondottan csak a membrán rezegjen és ne az egész szerkentyű. A mélynyomó ládában a membránnak sem szabad átadni a rezgéseket a rögzítési pontokon a karosszériának. Mielőtt megvásárolnánk, célszerű meghallgatni több típust és ezek hangzásai alapján kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb mélynyomót. Kérjük ki a hozzáértő szakember felvilágosítását, vagy legalábbis szerezzünk információt a termékkel kapcsolatban. A minőségi anyagok tudják igazán visszaadni azt a hangzást, amit egy hifirajongó elvár a mélynyomóval kapcsolatban. Lényeges a megfelelő elhelyezése a mélynyomónak ,illetve az, hogy  egy adott légtérhez, egy megadott méretű mélynyomó használata ajánlatos. Például egy kis légterű autóban egy túl erős mélynyomó ládát nem szabad használni, mert torzítja a hangot, vagy pedig fordítottja is igaz, mivel a nagy légtérben egy kis teljesítményű mélynyomó hangja elveszik. Esetenként nem mindig a nagyobb watt számú láda szól tisztábban, a watt szám sokszor egy másodlagos dolog.  Becsapós lehet a mélynyomó ládák kinézete, mert nem mindig a méret a lényeg, mivel egy kisméretű mélynyomó is lehet nagyobb teljesítményű és fantasztikusabb hangot lehet előcsalogatni belőle, mint akár a nagyobb méretűből.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr283549048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása