Sziasztok!

Ezt a cikket egy kis ébresztőnek szánom azok részére, akik szerint a játék nem káros tevékenység.

Ahány embert kérdezünk meg arról, hogy mi jut eszébe a "játék" szóról, mind másként válaszol. Van akinek a játék kapcsán egy régi ajándék, van akinek a számítógépes és konzolos játékok, míg akad, akinek az első asszociációja a szerencsejáték. Ez persze nem azt jelenti, hogy az utolsó csoport minden tagja csak játéknak fogja fel azt, amikor a pénze túlnyomó részét a játékgép egyben lenyeli. Vannak, akiknél a játékszenvedély annyit tesz, hogy heti kb. ezer forintot eljátszik és utána elhagyja a termet.

A kérdés, ami engem valóban foglalkoztat, hogy a játékok melyik fajtája a károsabb? Az a játék, amit a játékteremben hozol össze és mondjuk 1000 Ft-ból 1 órát játszol hetente, vagy az, amit otthon a gépeden játszol és elmegy rá minden napodból 3-4 óra?

Persze mondhatod azt, hogy a te játékod nem káros, mert nem kerül plusz pénzbe, de valójában mit is játszol el? Időt. Rengeteg időt. Példa képpen gondolj egy számra; szerinted a WoW játékosai mennyi időt töltöttek eddig játékkal (mindannyian, évben kifejezve)? Mernél 1000 évnél többet tippelni? 11,5 millió játékos (2009-es adat, a játék ekkor volt kb 5 éves) ha fejenként csak 100 napot töltött emellett a játék mellett (jó, van a ki kevesebbet játszik, de van aki reggeltől estig), összesen 3,16 millió (!) évet tölthetett a játékvilágban. Már tudom honnan jött a játék neve: WOW.

Egy játék, ahová azért ragadtak be ezek a játékosok, mert bármit megtehetnek, hogyan érhet el ilyen forgalmat? A játékkal töltött időt magunktól, a családunktól, a barátainktól vesszük el, jóval többet játszunk el, mint a pénz, amit kifizettünk érte. A pénzt újra megkereshetjük, de az eljátszott időt nem kapjuk vissza. A saját életünkben nem tehetünk meg bármit, mégis az élet a legnagyobb játék, továbbra is töretlenül a legtöbb játékossal és a legjobb grafikával.

A játékok bármely formája káros a mentálhigiéniára, rengeteg kapcsolat végének és létre nem jöttének (igen, ez is veszteség) okozói. Megtanítom most a kedvenc játékomat, egyszerű: Most játsszuk azt, hogy kimész az udvarra, elmész bulizni, vagy csak felemeled a telefonodat és elmész valahova a haverokkal. Hidd el, jól fogod magad érezni!

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr24637890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

euro_állás · http://www.euro-allas.hu/ 2012.07.10. 20:18:39

Vannak kollégáim, akik már a munkahelyen sem bírják megállni, és kb 1 (!) óra a 8-ból farmville-el telik, inkább nem mennek ki ebédelni..
süti beállítások módosítása