2012-ben, az internet, a számítógép, az usb port, a kábelek világában élünk és ez egyre inkább elhatalmasodik felettünk. Számítógép nélkül a XXI. századi generáció már nem tudja elképzelni az életet. Ez nem általánosítás, hanem tény.Nem rossz, csak más, mint 20 évvel ezelőtt volt. Átértékelődött a világ. Más dolgok fontosak ma, mit régen. Semmi sem állandó, csak a változás… egy érdekes paradoxon, ami milyen igaz a mai világban…

A folyamatosan megújuló és fejlődő világunkban alkalmazkodnunk kell az elvárásokhoz, különben veszélybe kerülünk és alul maradunk. Ez az „alkalmazkodás a többséghez” pedig nem okoz gondot a mai fiatalság számára, hiszen sokkalta könnyebb lemásolni valamit vagy utánozni, mint egy egyéniséget kialakítani és azt megtartani. De mit is várunk? Hiszen ez az igény. Az egyedire már ritkán van szükség… nézzük csak meg a marketing választékát és rögtön megértjük, hogy mennyire elveszettek vagyunk.

Azonban ennek az elgépiesedett világnak számos pozitív oldala is van. Megkönnyítette és meggyorsította a mindennapi életünket. Az, az információáradat, ami manapság körülvesz bennünket elképesztő módon befolyásolja az életünket. Azonban ezeket az információkat terjeszteni kell és ehhez különféle eszközökre van szükségünk, mint egy pendrive-ra például. Ahhoz hogy ezeket az eszközöket össze tudjuk kapcsolni a számítógépünkkel usb kábelre van szükségünk, amit az usb port-ba helyezve tudjuk számunkra is érthetővé alakítani az információt. Az usb port gyakorlatilag az a kis nyílás a gépházon, amin keresztül csatlakoztatva az információhordozót lehetővé válik számunkra, hogy beolvassuk a gépbe. Innentől kezdve az adathordozóról bevihetjük a file-okat a gépbe és le is törölhetjük vagy új adatokat is tehetünk rá és egy másik gépbe dugva továbbíthatjuk az információkat. Természetesen interneten keresztül is lehet továbbítani információt (e-mail), ami ténylegesen gyorsabb, mint az egyik usb portból kihúzva és egy másik usb portba bedugva véghezvinni azt. Az usb nem csupán egy pendrive lehet! Egy digitális kamera fényképei ugyan olyan információ értékkel bírnak, mint akármilyen más eszközön lévő file-ok. Egy memóriakártya, egy webkamera, a bluetooth, de egy egér is usb eszköz.

Az usb port feltalálásakor nagy problémát jelentett, hogy kezdetben csak a gépházak hátulján voltak elhelyezve, de a fejlődés következtében ma már a gép elején is található többnyire 2 usb port, ami lehetővé teszi, hogy a nem periféria eszközöket (pl. egér, ami állandóan használatban van), hanem például egy mp3 lejátszót is kényelmesen lehessen a számítógéppel összeköttetésbe hozni.

Összességében minden olyan számítógépre csatlakoztatható készüléket, ami információt képes hordozni,usb-nek nevezzük és az usb portja, pedig ahova bedugja!J

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr474218803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása