A művészeti élet elengedhetetlen kellékei közé tartozik a kamera és fényképezőgép. Talán az sem véletlen, hogy az angol nyelvben ez a két szó, egy és ugyanazt jelenti (camera = fényképezőgép, movie camera = filmfelvevőgép). Ma már a két szó gyakorlatban is sokszor összeolvad, hiszen egy-egy fényképezőgép filmfelvevőként is szolgál.

Akár egy festményről akár egy színdarabról, egy filmről vagy egy csodálatos őszi reggeli látképről beszélünk, mindet e két fontos eszközzel tudunk maradandóvá varázsolni, azzal a különbséggel, hogy az egyik eszközzel képet, a másikkal filmet készíthetünk.
Mindkét eszközből rengeteg féle és különböző színvonalúval találkozhatunk a boltok polcain, azonban most részletesebben a tükörreflexes fényképezőgépre térnék ki. Az ilyen gépeknél a tükörreflex azt jelenti, hogy egy tükör ugrik elő a fotózás pillanatakor, ami lehetővé teszi, hogy a fotós lássa a megörökíteni kívánt élethelyzetet, képet. Kezdetben, amikor még a tükörreflexes fényképezőgépek nem voltak igazán elterjedtek, úgy voltak kialakítva, hogy a fényképésznek felülről kellett belenéznie a gépbe, s így pillanthatta meg a lefényképezni kívánt helyzetet. Aztán az idők folyamán ez változott és a tükörreflexes fényképezőgépekkel is éppen úgy lehetett fotózni, mint bármilyen mezei géppel.
Az egyik legjobb barátnőm hobbyja a fotózás. A minap mesélte, hogy minden vágya, hogy meglephesse magát egy tükörreflexes fényképezőgéppel. Természetesen a mai digitalizált világban már a jó minőségű gépek között, így a tükörreflexes fényképezőgépek között is a digitális változatot ajánlják a szakértők.
Én azt mondom laikusként, hogy tükörreflexes vagy épp ikerlencsés a fényképezőgép, örüljön, akinek van, és becsülje meg, mert olyan árakban van ma már egy jó minőségű gép, hogy iszonyatosan nehéz megfizetni, ezért jók át kell gondolni vásárláskor hogy, milyen gépre, akár tükörreflexes fényképezőgépre van-e szükségünk.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr503573371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása