Blog írás - Mire is jó ez?

2012.01.31. 22:38

 Ma olvastam egy annyira semmitmondó blogot (beírás1: blog írásába kezdek; beírás2:anyuval vásároltam, beírás3: hideg volt, beírás4:késtem a suliból) hogy jött az agymenés a blog írásról:

Napi 10 óra netezés mellett akaratlanul is belefutsz egy-egy blogba. A blog írás mára leváltotta a naplóírást. Sokan azt hiszik, csak erre való a blog. Mindennap pár írás a gondolatainkról, pár írás magunkról, blogba foglaljuk azt, ami senkit nem érdekel. Buliztunk, másnap beírás a blogba, összejöttünk, aznap beírás a blogba,szakítottunk : azonnal beírás a blogba, kettest kaptam, már az órán a telefonról megy az írás a szuperfontos blogba. Azt hisszük, az írást olvassa is valaki. Vagy a „nem mondhatom el senkinek, elblogolom mindenkinek…” típusú. Egy írás arról, hogy kié a gyerekem, egy írás arról, hogy adtam el a zaciba a feleségem aranyláncát. A blog tulajdonosának eszébe sem jut, hogy az írásból esetleg az érintett magára ismer. Mert egy másik blogról könnyen odakeveredhet…

Ezek az alap blogok. Eggyel fejlettebb blog fajta a tematikus blog, ezek az írások már érdekelhetnek is valakit. Ezek a blogok egy témáról (pl főzés) szólnak, az írásokat általában egy blogger készíti. Pl írások a receptektől, írások az alapanyag lelőhelyekről stb. Ezen blogfajta még fejlettebb verziója, amikor mindenki küldhet írásokat a blogba, nem csak egy bloggerét kommentelik. Így több hasznos írás születik, ez a blog „él”. Minél több hasznos írás van a blogban, annál többen olvassák, annál több írás születik és így tovább. Van még a „szemétblog”, ahova vicces(nek gondolt) írásokat, videókat, képeket töltenek fel. Az egyik leghasznosabb blogfajta pedig az, amikor egy csoport/szervezet blogot vezet, és napi szinten írásban értesítik egymás a tagok a hírekről. A blog elterjedése értelemszerűen kitermelte az üzleti célú blogokat. Az egyik fajta, amikor valaki egy érdekes blogot vezet, hasznos/vicces beírásokkal, sok olvasóval. A beírásokban témába vágó linkek, hirdetések vannak. Ha a blogból jön érdeklődő, a blogger a partnereitől kap jutalékot. A másik, mikor egy cég indít saját blogot, melyben az írások vagy róluk szólnak, vagy olyan témákról, amellyel a célcsoport érdeklődését fenntartják. Manapság ez a blogfajta az egyik legjobb módszer, hogy ne reklámnak tűnjön, az írásokkal mégis egy megrendelés felé tereljék a népet.

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr354037676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása