Kedves Mindenki! Egy találós kérdés: melyik az az elektronikai eszköz, ami napjainkban szinte minden lakásba megtalálható, minden iroda kihagyhatatlan eszköze és már el sem tudnánk képzelni, mi lenne velünk nélküle. Hát persze, hogy ez a számítógép!

Én magam is naponta használok számítógépet, laptopot. Azonban ha az asztali géphez ülök van egy alkatrésze, ami számomra fogyó termék. Ez nem más, mint a billentyűzet. És hogy miért? Hát, ennek több okát is fel tudnám sorolni.

Az egyik például az, hogy igen sűrűn előfordul, hogy leeszem, esetleg lekávézom a billentyűzetemet. Ilyenkor gyakran beragadnak a gombok és ez megnehezíti a további használatot. Persze, ilyenkor mindig megfogadom, hogy a gép előtt nincs evés, ivás, de nőiesen bevallom, hogy ezt sosem sikerül betartanom. Lényeg a lényeg, hogy ilyenkor irány a bolt és egy újabb billentyűzettel szaporodik a készletem. Az előző leamortizált billentyűzeteimet természetesen – mivel nő vagyok – sosem dobom ki a kukába, mert „majd jó lesz még valamire”.

Aztán itt a másik ok, amiért sűrűn járok számítástechnikai boltokba. Ez nem más, mint a divat. Bizony… hiszen annyi színű, formájú, anyagú billentyűzet van már a világon és én általában nem tudok ellenállni nekik. Ha meglátok egy tetszetős darabot muszáj utána járnom és megvennem.

Természetesen másként van ez a laptopommal. Mivel ellentétben az asztali géppel, ennek nem lehet az ember kénye-kedve szerint cserélgetni a billentyűzetét, tehát le kell vonnom a következő következtetést: a laptop fölött nincs se kávé, se evés.

És még valami. Ha valaki pont olyan fanatikusan rajong a gyönyörű billentyűzetekért, mint én, és szereti a kreatív dolgokat is, akkor ajánlom neki a billentyűzet matricát. Nagyon érdekes és sokféle fajtája létezik. Egy kis szemezgetéshez ajánlanám a hardver-teszt weboldalát. Tehát díszítésre fel! Tedd színesebbé a billentyűzeted!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr893777916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása