Ha elszántuk magunkat a haltarásra, elkezdhetünk nézegetni számunkra előnyös akváriumot. Számtalan nagyságú és fajtájú akváriumot találhatunk az állat felszerelési boltokban. Tudni kell, hogy a mi kiválasztott halaink számára, melyik akvárium a legmegfelelőbb. Egy akvárium kiválasztásában legmegfelelőbb tanácsot vagy segítséget, az erre a célra létrejött állat felszerelési boltokban kaphatunk, vagy akár akvárium címszó alatt található szak folyóiratok szakkönyvek által mi magunk is felvilágosítást nyerhetünk, vagy meggyőződhetünk arról, hogy részünkre melyik típusú akvárium a legalkalmasabb. Figyelni kell arra, hogy milyen méretű akváriumot szeretnénk.

Az akvárium méretének választását a halunk fajtája illetve az általunk meghatározott helynek a megléte határozza meg. A nagyobb méretű akvárium tisztítása nem egy egyszerű feladat, sok időnket el is veheti. Már léteznek olyan speciális akváriumtisztító és fertőtlenítő folyadékok, melyek tovább tartják tisztán az akváriumot, ezek használata így időnket is kíméli. Ezek a tisztító folyadékok nem károsítják az akváriumban található élő flórát és a halak szervezetét sem teszi tönkre. Betelepíthetünk az akváriumba olyan algaevő halakat illetve csigákat, amelyek az akvárium tisztításában fontos szerepet játszanak, mivel leeszik az akvárium üvegfaláról az algákat és egyéb természetes szennyeződéseket, szerves anyagokat. Ettől függetlenül azért szükséges bizonyos időszakonként az akvárium teljes vízcseréje, kavicsok átmosása, fertőtlenítése, a tönkrement növények eltávolítása. Célszerű a halak hosszú életének megóvása érdekében az akváriumba levegőztető készülék használata is, hogy megfelelő legyen az akváriumban élők oxigénellátottsága. Fontos az akvárium formája is. Lehetőleg négyszögletes akvárium legyen a választásunk célja az aranyhalak számára is, mivel a tudomány mai állása szerint a régebben használatos kerek akváriumban a halak térérzékelése gátolt lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr913556802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása