Mire jó a próba nyelvvizsga?

2012.03.03. 14:38

 Mindenki egyetemista eljut oda egyszer, hogy kellene a nyelvvizsga a diplomához, de nem biztos benne, hogy már a megfelelő szinten tudja az adott nyelvet, és fél attól, hogy csak szégyenkezne a bizottság előtt. A próbanyelvvizsga nekik (is) való. Ha tesztelni szeretnéd a nyelvtudásodat az „éles bevetés” előtt, és a feladatlapok egyedül való töltögetése és ellenőrzése nem bizonyult a legjobb megoldásnak, a próba nyelvvizsga intézménye neked is megoldást nyújthat.

 

Több nyelviskolában van lehetőség a próba nyelvvizsgára. Igaz, ez drágább, mintha kivennéd a könyvtárból a „Tesztkérdések középfokú nyelvvizsgára készülőknek” című alkotást, de itt legalább megtapasztalhatod, milyen a légkör egy nyelvvizsgán, gyakorolhatod a beszédet a bizottság előtt, és ki is javítják a feladataidat, mintha nem csak próba, hanem rendes nyelvvizsgát tettél volna le.

 A próba nyelvvizsga azoknak is hasznos lehet, akik nem biztosak benne, hogy jelenleg elég felkészültek egy valódi vizsgára, ugyanis a próbanyelvvizsgán az igazi töredékéért részt vehetünk, így a sikertelen vizsga miatt sokkal kevesebb pénzt dobunk ki az ablakon, és remek tapasztalatokkal is gazdagodhatunk. Ha pedig valakinek gondot jelent hivatalos közegben vagy idegenek előtt beszélni, a próbanyelvvizsga kifejezetten jó ötlet, hiszen ez után sokkal felszabadultabban állhatnak (vagyis ülhetnek) oda a bizottság elé, ezúttal már élesben.

 A próba nyelvvizsgára való jelentkezés mellett persze továbbra is érdemes önállóan is gyakorolni, eredeti nyelvű filmek, könyvek, feladatlapok segítségével. Igaz, hogy a próba nyelvvizsga „letételéért” még nem jár nyelvvizsga-bizonyítvány, de azért erre is ajánlatos ugyanúgy felkészülni, mintha élesben próbálkoznánk. Így az igazira már nem kell nulláról kezdenünk a tanulást, ráadásul a próba nyelvvizsgán szerzett rutinnal már nyugodtabban szállhatunk harcba az áhított papír megszerzéséért.

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr114286254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása