A könyvnyomtatás kezdetét 1455-re datálják és Guttenberg János nevéhez fűződik. Azóta azonban a technika hatalmasat fejlődött. Míg pár száz évvel ezelőtt csupán kézzel volt lehetséges az adatok másolása, mára már nem csak cégeknél, de lassan minden magánlakásban találhatunk egy nyomtatót.

Hasznos találmány, ezt nem tagadhatjuk, hiszen a számítógép adta lehetőségeket így nem csak a virtuális térben láthatjuk, hanem a nyomtató segítségével a kezünkbe is foghatjuk az adatokat. Ezen felül színes nyomtató segítségével nyári élményeinket, családi alkalmakkor megörökített értékes pillanatainkat, amikről fényképeket készítettünk megfelelő minőségű papírra magunk nyomtathatjuk ki.

Jellemző manapság a házilag készített naptárak készítése. A nyomtatónk segítségével sokkal alacsonyabb áron alkothatjuk meg ezt a naptárat, mintha fényképészhez vinnénk és az élmény is megmarad nekünk, hiszen mi válogatjuk, szerkesztjük meg a képeket. A mi egyéni alkotásunk.

Mint manapság minden elektronikai cikk, a nyomtató is bárhol beszerezhető. Senki számára nem árulok el újdonságot azzal, hogy több ezer márkája, fajtája van.

Kétségtelen, hogy a nyomtató is azon cikkek közé tartozik, amik megkönnyíti a mindennapi életünket. Segítenek minket a tanulásba, munkába, sőt, bármely weboldal megtetszik nekünk, egyből a kezünkbe foghatjuk, ha rendelkezünk nyomtató berendezéssel.

Én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ha nem is egy hatalmas méretű és teljesítményű nyomtatót, de legalább egy kisebb házi tintapatronos nyomtatót szerezzen be, mert valóban hasznos és bármikor jól jöhet. Én személy szerint hatalmas megkönnyebbülésnek érzem azt, hogy a például a vizsgaidőszakban – amikor az ember idegei igen labilisak – a tanuláshoz szükséges jegyzeteimet egyből a kezembe foghatom és nem kell kikecmeregnem a lakásból, hogy pendrive-on elvigyem akár a legközelebbi papírboltig is, ahol kinyomtatják nekem.

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr543777931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása