A nehéz anyagi körülmények következtében sokan választják azt a megoldást, hogy közeli vagy éppen távoli országba mennek dolgozni, s az ilyen állások közül is a leggyakoribb és a legnépszerűbb, „felszolgáló munka külföldön” címszóval hirdeti önmagát.  Miből is áll tulajdonképpen egy felszolgáló munka külföldön és minek köszönheti népszerűségét? Korántsem titok, hogy az anyagi lehetőségek erősen a külföldi állások irányába terelik a figyelmet, s természetesen a „Felszolgáló munka külföldön” hirdetési szöveg ezzel tisztában is van, így mindenképpen a keresetet helyezi leginkább előtérbe.

Szakmai tapasztalat, nyelvtudás, legalább egy vagy fél éves szerződés vállalása általában a „Felszolgáló munka külföldön” hirdetés egyéb feltételei. Elsősorban Németországba és Ausztriába keresnek dolgozni vágyó embereket „Felszolgáló munka külföldön” jeligével, de akadnak olyan cégek is, akik egyéb, akár tengerentúli országokba is közvetítenek munkaerőt. Az élménybeszámolók és tapasztalatok alapján nagyjából össze lehet rakni miről is egy felszolgáló munka külföldön. A közvetített munkaerő ugyanazokat a feladatokat végzi, amiket idehaza is elvégzett hasonló típusú munkája során, azzal a különbséggel, hogy a felszolgáló munka külföldön kereseti szempontból sokkal előnyösebb és az ottani munkáltatók által is sokkal megbecsültebb foglalkozás. Felszolgáló munka Magyarországon vagy felszolgáló munka külföldön? Ha ezt a kérdést két csoportnak tennénk fel, ahol az egyikbe olyan emberek tartoznak, akik már dolgoztak külföldön; a másikba pedig azok, akik még nem; a válaszok alapján a „felszolgáló munka külföldön” nyerné meg a szavazást. Ez egyik oldalról szomorú, a másik oldalról teljesen érthető hozzáállás. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa! Érdemes azonban elgondolkodni azon, hogy egy felszolgáló munka külföldön miért népszerűbb, miért éri meg jobban, s mit kellene ahhoz tenni, hogy hazánkban is növekedjen a munkavállalók bizalma a felszolgáló szakma iránt!?

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr183745020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása