A BT alapításhoz nem igazán konyítok. Annyit tudok róla, hogy legalább két tag kell hozzá. Ha mondjuk, minden további nélkül alapíthatnék egy betéti társaságot, akkor egy olyan szalont nyitnék, ami egyben kozmetika, masszázs és fodrászat is lenne. Ez azért lenne jó, mert így több vendéget fogadhatnék és a profit is növekedne. Persze sajnos egy betéti társaság alapításához azért kell némi indulótőke. Kibérelni a helyiséget, alkalmazottakat felvenni, beszerezni a felszerelést (például egy masszázspadot, fodrász széket) és a többi. A lényeg, hogy azért nem egyszerű mutatvány.

Egy kicsit utána olvastam ennek a témának. Betéti társaságot alapítani azért hasznos, mert nincs megszabva a minimális alapító tőke és a vagyonába beletartozhat például egy kisbusz vagy akár egy számítógép is. Ha jól értelmeztem a dolgokat, akkor egy betéti társaság alapítása történhet akár egy forinttal is. Persze nem valószínű, hogy ezt valaha is így csinálta volna bárki. Nem tudom elképzelni. Azért a betéti társaság alapításakor is van, gondolom illeték és egy ügyvéd is jól jön. Mégis csak egy ügyvéd az, aki tudja, hogyan is kell ezt pontosan csinálni és biztonságérzetet is ad, hogy egy olyan ember nézi át az alapítandó betéti társaságot, aki tudja, hogy mi merre hány méter. Ezt az ügyvédet meg ki kell fizetni ugyebár még valamiből. Ami jó dolog, hogy lehet szerződésmintával alapítani a betéti társaságot. Ez az úgy nevezett egyszerűsített cégalapítás. Így akár két nap alatt is bejegyzésre kerülhet a vadonatúj betéti társaság.

Találkoztam olyan internetes oldalakkal, ahol egy órán belül elintézik, hogy megalapulhasson egy új BT. Elég instant megoldásnak hangzik. El nem tudom képzelni kinek lehet égető szüksége egy BT-re villámgyorsan. Szerintem azért jól át kell gondolni az ilyen dolgokat, nem lehet csak úgy fejest ugrani bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-penzt-eletet.blog.hu/api/trackback/id/tr74295914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása